Roladki z mięsa mielonego faszerowane serem, cukinią i czarną fasolą :)

        Roladki z mięsa mielonego faszerowane serem, cukinią i czarną fasolą to sposób na inne niż tradycyjne kotlety mielone, polecam na obiad :)

Składniki dla 4 osób:

  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 2,3 jajka
  • kilka plastrów żółtego sera
  • kawałek cukinii
  • czarna fasola (może być biała lub czerwona)
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • masło klarowane
  • oliwa
  • namoczona w wodzie czerstwa bułka
  • bułka tarta
  • folia aluminiowa
  • pietruszka

Przygotowanie:

   Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy rozmoczoną bułkę, jajko, pokrojoną drobno cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i pietruszkę zieloną i mieszamy wszystko dokładnie. Następnie nakładamy porcję mięsa na folię aluminiową, na środek nakładami kilka pasków sera żółtego, trochę fasoli i kilka paseczków cukinii. Owijamy farsz dokładnie i formujemy roladki, które następnie szczelnie zawijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane roladki wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy około 10 minut. Wyjmujemy z wrzątku, studzimy a następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Gorące roladki podajemy z ulubionymi dodatkami, ja podałam je z kaszą orkiszową i sałatką z ogórka i pomidora ze śmietaną i koperkiem, polecam :)















 Smacznego :D

Komentarze