Roladki z kurczaka zapiekane ze szpinakiem, fetą, fasolką i boczkiem :)

Dzisiejszy post dedykuję mojej Kochanej Mamie, która przygotowała wszystkie składniki tej oryginalnej potrawy :) 

Składniki:

- podwójna pierś kurczaka
- szpinak świeży lub mrożony
- ser feta
- czosnek
- fasolka szparagowa
- kilka plastrów boczku wędzonego
- oliwa
- parmezan
- sól
- pieprz
- śmietana

Przygotowanie:

Na początku przygotowujemy farsz ze szpinaku i sera feta, szpinak (w moim przypadku mrożony) wkładamy do garnka i gotujemy dodając soli, pieprzu, posiekanego czosnku i śmietany. Gdy już jest gotowy, studzimy i dodajemy ser feta pokrojony w kostkę. Fasolkę szparagową gotujemy al'dente, studzimy. Piersi kurczaka dzielimy na porcje, rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kawałek nakładamy trochę farszu, kilka sztuk fasolki i zawijamy, gotową roladkę zawijamy w plaster boczku wędzonego i wkładamy do naczynia do zapiekania. Kiedy wszystkie roladki są już gotowe, zapiekamy je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 45 min, kilka minut przed końcem zapiekania posypujemy startym parmezanem. Podajemy z czym lubimy, ja podałam je z ryżem i świeżą papryką, polecam :)





















Smacznego !!!

Komentarze