Na szybki i wyjątkowo prosty w wykonaniu piątkowy obiad, proponuję wam rybkę panierowaną w sezamie :) Rybkę możecie podać z ryżem i sałatką z rucoli, pomidora i czerwonej papryki z oliwą z oliwek, solą i pieprzem lub z ulubionymi dodatkami.
Składniki:
- kilka filetów ulubionej rybki
- sezam
- jajko
- tymianek
- sól
- pieprz
- sok z połowy cytryny
- oliwa
Przygotowanie:
Filety skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem a następnie odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki. Jajko wbijamy do naczynia i roztrzepujemy. Filety obtaczamy w jajku i panierujemy w sezamie. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy rybki z obu stron na złoty kolor, voila :)
Smacznego !!!
Składniki:
- kilka filetów ulubionej rybki
- sezam
- jajko
- tymianek
- sól
- pieprz
- sok z połowy cytryny
- oliwa
Przygotowanie:
Filety skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem a następnie odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki. Jajko wbijamy do naczynia i roztrzepujemy. Filety obtaczamy w jajku i panierujemy w sezamie. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy rybki z obu stron na złoty kolor, voila :)
Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz