Dzisiejsze danie nie mogło być nudne, ja nie lubię nudy a zwłaszcza w jedzeniu. Uwielbiam kombinować, doprawiać, eksperymentować i cieszyć się efektami swojej pracy. Cudowny jest też widok osób degustujących z ich uśmiechniętymi minami i prawie wylizanym do czysta talerzami. Tak było i tym razem po degustacji obiadu z roladkami w roli głównej, polecam :)
Składniki roladek:
- polędwiczki wieprzowe
- szynka parmeńska
- mozzarella w zalewie
- sól
- pieprz
- posiekany czosnek
- rucola
Przygotowanie roladek:
Polędwiczki kroimy na kawałki i delikatnie rozbijamy, następnie nacieramy je czosnkiem i przyprawami. Mozzarellę kroimy na plasterki. Na każdy plaster szynki parmeńskiej nakładamy kawałek polędwiczki, kładziemy plasterek sera, rucolę i zawijamy razem. Aby nam się nic nie rozpadło podczas smażenia roladki możemy spiąć wykałaczkami. Gotowe roladki kładziemy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy i smażymy na małym ogniu co jakiś czas obracając. Polędwiczka powinna być miękka a ser rozpuszczony w środku roladki.
Jako dodatek do obiadu użyłam gotowanych ziemniaków, można podawać również z ryżem lub tylko w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw.
Sałatka:
- roszponka
- rucola
- pomidorki koktajlowe
- papryka czerwona
- ogórek zielony
- cebulka
- czosnek
- sól
- pieprz
- bazylia
- śmietana lub oliwa z oliwek
Na talerz nakładamy kilka polędwiczek, ziemniaki i pyszną sałatkę, obiad gotowy :)
Smacznego !!!
* Wszystkie zdjęcia umieszczone na tej stronie są wyłącznie moją własnością.
Kopiowanie ich jest łamaniem praw autorskich!!!
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19940240083
Składniki roladek:
- polędwiczki wieprzowe
- szynka parmeńska
- mozzarella w zalewie
- sól
- pieprz
- posiekany czosnek
- rucola
Przygotowanie roladek:
Polędwiczki kroimy na kawałki i delikatnie rozbijamy, następnie nacieramy je czosnkiem i przyprawami. Mozzarellę kroimy na plasterki. Na każdy plaster szynki parmeńskiej nakładamy kawałek polędwiczki, kładziemy plasterek sera, rucolę i zawijamy razem. Aby nam się nic nie rozpadło podczas smażenia roladki możemy spiąć wykałaczkami. Gotowe roladki kładziemy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy i smażymy na małym ogniu co jakiś czas obracając. Polędwiczka powinna być miękka a ser rozpuszczony w środku roladki.
Jako dodatek do obiadu użyłam gotowanych ziemniaków, można podawać również z ryżem lub tylko w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw.
Sałatka:
- roszponka
- rucola
- pomidorki koktajlowe
- papryka czerwona
- ogórek zielony
- cebulka
- czosnek
- sól
- pieprz
- bazylia
- śmietana lub oliwa z oliwek
Na talerz nakładamy kilka polędwiczek, ziemniaki i pyszną sałatkę, obiad gotowy :)
Smacznego !!!
* Wszystkie zdjęcia umieszczone na tej stronie są wyłącznie moją własnością.
Kopiowanie ich jest łamaniem praw autorskich!!!
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19940240083
Komentarze
Prześlij komentarz