Krem brokułowo - fasolowy ze śmietaną i groszkiem ptysiowym :)

Uwielbiam zupy-kremy, lekkie i pożywne, w związku z tym postanowiłam zrobić na obiad krem brokułowo-fasolowy ze śmietaną i groszkiem ptysiowym. Zupka wyszła aksamitna i bardzo smaczna, polecam :)

Składniki:

- brokuły
- fasolka zielona
- ziemniaki
- marchew
- cebula
- czosnek
- bulion
- sól
- pieprz
- śmietana
- groszek ptysiowy

Przygotowanie:

Do przygotowania naszego kremu możemy użyć świeżych lub mrożonych warzyw. Po pierwsze gotujemy warzywa, wszystkie włącznie z cebulą i czosnkiem. Po ugotowaniu odsączamy, wkładamy do blendera, zalewamy 1/2 litra bulionu i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Następnie naszą mieszankę podgrzewamy w małym garnku, doprawiamy solą i pieprzem i możemy nakładać na talerze. Do gotowej już zupy dodajemy łyżkę śmietany i groszek ptysiowy, dekorujemy świeżą bazylią i już możemy delektować się wspaniałym smakiem, polecam :)
















Smacznego !!!

* Wszystkie zdjęcia umieszczone na tej stronie są wyłącznie moją własnością. 
Kopiowanie ich jest łamaniem praw autorskich!!!


http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19940240083

Komentarze